Ingredientes (2 pessoas):
- 400 Gramas de lombos de salmão
- 200 Gramas de feijão branco cozido
- 500 Mililitros de caldo de peixe
- 200 Mililitros de leite de coco
- Azeite, q.b.
- Erva-princípe, q.b.
- Coentros, q.b
- Cebolinho, q.b.
- Pimenta preta, q.b.
- Sal, q.b.
Modo de preparação:
Leve o caldo de peixe a lume brando com a erva-princípe e deixe ferver até reduzir 1/3; junte o leite de coco e deixe ferver. Aumente a temperatura e ferva cerca de 5 minutos. Tempere com sal e pimenta. Descarte a erva-príncipe, junte o feijão cozido, desligue o lume e reserve.
Corte os lombos de salmão em cubos e passe-os em azeite quente numa frigideira. Deixe alourar ligeiramente.
Verifique a temperatura do caldo, coloque-o numa tigela, acrescente o salmão, os coentros e o cebolinho laminados e sirva.
Na imagem, a Blanquette de Salmão servida em Blue Canton, Vista Alegre.
In English
Salmon Blanquette
Ingredients (2 pax):
- 14,10 Oz of salmon loins
- 7,0 Oz of cooked white beans
- 500 Milliliters of fish stock
- 200 Milliliters of coconut milk
- Olive oil, as needed
- Lemon grass, as needed
- Coriander, as needed
- Chives, as needed
- Black pepper, as needed
- Salt, as needed
Method:
Simmer together the fish stock and the lemon grass until reduced by 1/3; add the coconut milk and boil. Increase the heat and boil for about 5 minutes. Season with salt and pepper, reject the lemon grass, add the beans and turn off the heat; set aside.
Cut salmon loins into cubes and brown them slightly in a frying pan.
Put the liquid in a bowl (make sure it’s hot) add the salmon, coriander and chives; serve.
In the image, the Salmon Blanquette served in the dinner set “Blue Canton” from Vista Alegre.