Blanquette de Salmão

Ingredientes (2 pessoas):

  • 400 Gramas de lombos de salmão
  • 200 Gramas de feijão branco cozido
  • 500 Mililitros de caldo de peixe
  • 200 Mililitros de leite de coco
  • Azeite, q.b.
  • Erva-princípe, q.b.
  • Coentros, q.b
  • Cebolinho, q.b.
  • Pimenta preta, q.b.
  • Sal, q.b.

Modo de preparação:
Leve o caldo de peixe a lume brando com a erva-princípe e deixe ferver até reduzir 1/3; junte o leite de coco e deixe ferver. Aumente a temperatura e ferva cerca de 5 minutos. Tempere com sal e pimenta. Descarte a erva-príncipe, junte o feijão cozido, desligue o lume e reserve.

Corte os lombos de salmão em cubos e passe-os em azeite quente numa frigideira. Deixe alourar ligeiramente.

Verifique a temperatura do caldo, coloque-o numa tigela, acrescente o salmão, os coentros e o cebolinho laminados e sirva.

Na imagem, a Blanquette de Salmão servida em Blue Canton, Vista Alegre.

In English

Salmon Blanquette

Ingredients (2 pax):

  • 14,10 Oz of salmon loins
  • 7,0 Oz of cooked white beans
  • 500 Milliliters of fish stock
  • 200 Milliliters of coconut milk
  • Olive oil, as needed
  • Lemon grass, as needed
  • Coriander, as needed
  • Chives, as needed
  • Black pepper, as needed
  • Salt, as needed

Method:

Simmer together the fish stock and the lemon grass until reduced by 1/3; add the coconut milk and boil. Increase the heat and boil for about 5 minutes. Season with salt and pepper, reject the lemon grass, add the beans and turn off the heat; set aside.

Cut salmon loins into cubes and brown them slightly in a frying pan.

Put the liquid in a bowl (make sure it’s hot) add the salmon, coriander and chives; serve.

In the image, the Salmon Blanquette served in the dinner set “Blue Canton” from Vista Alegre.

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